Bron: Nieuwetijdskind.com
28 maart 2021
Wat is er gebeurd: In 2019 werd een onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Studies. Uit dit Amerikaanse onderzoek blijkt dan ons dieet de primaire bron is van pesticiden in zowel kinderen als volwassenen. De wetenschappers zagen dat een biologisch dieet leidde tot significant lagere gehaltes aan neonicotinoïde, OP-pyrethroïde, 2,4-D blootstelling, en met name lagere gehaltes aan malathion, clothianidine en chloorpyrifos – de meest gebruikte pesticiden in de wereld.
De wetenschappers merkten op dat iedereen wordt blootgesteld “aan een cocktail van giftige, synthetische pesticiden. Hiervan is bewezen dat ze leiden tot allerlei gezondheidsproblemen.” Ze leggen uit hoe “gecertificeerd biologisch eten wordt geproduceerd zonder deze pesticiden” en zich daarom afvroegen: “Kan biologisch eten leiden tot lagere niveaus aan pesticiden in ons lichaam?” Dit hebben ze getest bij vier Amerikaanse families, die hiervoor nog niet standaard biologisch aten. Alle pesticiden die in hun lichaam werden gevonden, zakten gemiddeld met 60,5% na slechts zes dagen op biologisch dieet.