Bio is beter voor onze kinderen

Kinderen zijn onze toekomst. Maar zorgen we wel goed genoeg voor hen? De voeding die ze van jongs af aan krijgen zal hun gezondheid bepalen voor de rest van hun leven; en die van hùn nageslacht.
De industriële voeding en fastfood die veel kinderen/adolescenten consumeren zit vol additieven, pesticiden, toxische stoffen, én hormonen. Een grote studie uit 2022 citeert als meest frequente: bisfenolen (blikjescoating), ftalaten (weekmakers, in plasticverpakkingen), chemische residu’s (perfluoroalkyl, perchloraten, pesticiden), nitraten/nitrieten (bewerkte vleeswaren!), artificiële kleurstoffen, glutamaat, aspartaam, enz…
Die veroorzaken bovendien tekorten aan essentiële voedingsstoffen, vitamines, mineralen,…

Verscheidene studies onderzochten het effect van (meer) biologische voeding voor kinderen:. Zij rapporteren:
– betere voorziening van vitamines, mineralen en fytonutriënten
– lagere calorische inname, waardoor verbetering van BMI en minder risico op obesitas
– verlaging van de biomarkers voor oxidatieve stress en ontsteking, door de lagere inname van toxische stoffen, maar ook door de rijkere inhoud aan antioxidanten uit de biologische, plantaardige voeding.

Lees hier het artikel: Bio is beter voor onze kinderen