Vragen of opmerkingen?   06 14445735    info@schooluitdetoekomst.nl

uniek

Previous slide
Next slide

De Glenn Doman methode van lesgeven

“Elk mens wordt geboren met een grotere potentiële intelligentie dan Leonardo in zijn leven ooit gebruikte” 

Glenn Doman

Wat gaan we doen?

“Het menselijk brein is uniek in die zin dat het de enige container is waarvan gezegd kan worden dat des te meer je er in stopt, des te meer het kan opnemen”

Glenn Doman

Ondersteunende literatuur

“Des te meer je je kindje test, des te langzamer zal hij leren en des te minder hij zal willen doen.
Des te minder je hem test, des te sneller zal hij leren en des te meer hij wil leren. Kennis is het meest waardevolle cadeau dat je aan je kind kunt geven. Geef het even genereus als je voeding geeft”

Glenn Doman

Onze kinderopvang in essenties

Onze kinderopvang, het gebouw, de natuur en het klimaat 

Onze kinderopvang, lichamelijke ontwikkeling en hersenontwikkeling 

Onze kinderopvang, de peuter en het kind 

Onze kinderopvang is uniek lees verder en ontdek waarin

Onze kinderopvang en de 12 waarden 

Onze kinderopvang, regels en voorwaarden 

op onze kinderopvang kan dyslexie zich met onze leesmethode niet ontwikkelen, omdat de normale leesmethode die dyslexie mogelijk maakt, niet gevolgd wordt

kan ADHD uitgesloten worden, door voldoende aandacht en leermogelijkheden

komen leerachterstanden niet voor, aangezien peuters in het eerste jaar al leren lezen en rekenen

 wordt er niet gepest, omdat competitie tussen kinderen buiten de deur gehouden wordt en iedereen gelijk is!

Het eerste jaar kiezen wij voor maximaal 16 peuterplaatsen in het geval van voltijds en meer peuters als deeltijd van toepassing is. Er zijn altijd 3 of 4 gekwalificeerde personen om toezicht te houden. Hierdoor kan elk kind volledige aandacht krijgen.

Belangrijk voor de ouders in verband met de toeslagen affaire: wij gebruiken het programma Bitcare. Via dit programma heeft de kinderopvang alle nodige informatie om u op de hoogte te kunnen houden van alle belangrijke zaken aangaande uw kind en de kinderopvang, via de app van Bitcare kunt u vragen stellen over uw peuter, kunnen wij u op de hoogte houden aangaande uw kind, en heel belangrijk: het programma stuurt alle gegevens, waar de belastingdienst om vraagt, elke maand automatisch naar de belastingdienst, waardoor u zorgeloos kunt blijven.

Uiteraard zijn de gebruikelijke dingen van een kinderopvang ook aanwezig, zoals zingen, dansen, voorlezen, binnen- en buitenspelletjes en speelgoed.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat jonge kinderen zich beter mentaal en emotioneel ontwikkelen in een omgeving met kunst en veel natuur.
Ook is aangetoond dat peuters het best en moeiteloos vreemde talen kunnen leren voor hun 5de jaar. En wat te doen met het onderzoek dat zegt dat peuters tot hun vierde jaar 80.000 vragen hebben en verveeld raken bij alles dat langer dan 90 seconden duurt? Veel ouders denken dat spelen de oplossing is, maar kinderen spelen alleen als ze niet iets kunnen leren. Peuters zijn sponzen die eindeloos kennis willen en kunnen opzuigen. Dit soort onderzoek laat zien dat een mens maar van één ding echt gelukkig wordt en dat is van leren. Kinderen leren heel veel liever dan dat ze spelen. Bij ons krijgt elke peuter de vrijheid om alles te leren wat hij of zij wil (waarbij wij geen leeftijdsgrenzen hanteren).
Wij hebben een map ter inzage met tientallen wetenschappelijke artikelen die onze onderwijsmethode ondersteunen, maar ze zijn ook gepubliceerd op onze website.

En als laatste zijn we uniek omdat de ouders boeken kunnen lenen uit onze zeer uitgebreide bibliotheek met duizenden boeken (voor volwassenen). 

DEZE MENSEN EN BEDRIJVEN HELPEN ONS DE KINDEROPVANG/SCHOOL UIT DE TOEKOMST TE REALISEREN: