FAQs

VEEL GESTELDE VRAGEN

Veel gestelde vragen

Hier vindt u alvast antwoorden op de meest gestelde vragen 

Algemene vragen

Antwoord: onze onderwijs methode is gebaseerd op die van Glenn Doman en zijn instituut. Het is geen filosofie maar een heel praktische invulling van onderwijs methoden die wetenschappelijk gefundeerd zijn. Glenn Doman heeft ontdekt hoe je het brein van jongs af aan optimaal kan ontwikkelen, zodat kinderen kunnen opgroeien zonder missende hersenverbindingen die kunnen leiden tot  (verborgen) mini hersengebreken. Met en door zijn methoden kan door het kind maximaal gebruik worden gemaakt van het brein en alle verbindingen die in het brein zijn gelegd. Een bijzonder aspect hierin is dat alle peuters en kinderen een gelijke start in het leven wordt geboden.
De verklaring voor de wandkleden en de beelden is eenvoudig. Sinds 1977 hebben wij in India -waar we ook onze wierook rollen- handgeweven wollen wandkleden (gobelins) geweven in een paar honderd designs. Tijdens het Van Gogh jaar van 1990 en het Floriade jaar van 1992 en de volgende 17 jaren op de Chelsea Flower Show hebben wij een paar duizend wandkleden verkocht. Van vrijwel alle ontwerpen hebben wij nog voorraad. Van die wandkleden heeft onze Weefkunst Galerie een kleine honderd wandkleden aan de kinderopvang gedoneerd. Steeds meer onderzoek toont aan dat een kunstzinnige omgeving een heel goed effect heeft op de ontwikkeling van (kleine) kinderen. De wandkleden creëren een tastbare kunstzinnige uiting. De wandkleden bleken nog een essentiële functie te bieden, te weten het onderdrukken van de galm in alle lokalen.

De verklaring voor de beelden is dezelfde. Onze stichting is in 2004 opgericht door de directeur van Mira International BV welke de Moeder’s Geuren bloemenwierook sinds 1986 in Nederland distribueert. Mira International verkoopt ook kleine en grote terracotta beelden van onze wierookleverancier. Mira International heeft een ruim assortiment van beelden aan de kinderopvang gedoneerd. Ook de beelden bieden een artistieke en kunstzinnige impuls gecombineerd met tot de verbeelding sprekende verhalen.

Wij hopen dit jaar nog open te gaan, in ieder geval zo snel als mogelijk 🙂

Onze aanvraag voor registratie als nieuw kinderdagverblijf is bij de gemeente Almere in behandeling.

U kunt uw kind inschrijven door ons te mailen: info@schooluitdetoekomst.nl of gebruik te maken van het Bitcare inschrijfformulier op deze website, zie…

Over eten en drinken

Dat hoeft niet; we zorgen ervoor dat de kosten laag blijven door bijvoorbeeld veel zelf te maken.

Wij zullen alles zoveel mogelijk zelf maken, we eten biologisch en opbrengst uit de tuin. We gebruiken geen suiker en geen frisdrank.

Liever niet omdat je dan gemakkelijk in de hand werkt dat het ene kind wel lekkers mee krijgt en het andere niet. We gaan vele lekkere dingen samen maken met de kindertjes, en samen opeten natuurlijk 🙂

Stond uw vraag er niet bij?